سلسه مراتب نیازها
امیر عباس رحیمی روانشناس و مشاور دیجیتال مارکتینگ ، و مدرس ذهن آگاهی در حوزه برند ساز ی روان فضای وب فعالیت می نماید . در ادامه همراه باشید تا بدانیم مزلو کیست و چه نقشی در دنیای روانشناسی دارد .
آبراهام مزلو طرحی را ارائه داده است که خودش آن را سلسله مراتب نیازها نامیده است . مزلو در اینتئوری نیازهای اصلی انسان را لیست می کند و شرایطی را که برای آنان اهیمت دارد بیان می کند .
- نیازهای فیزیولوژیک: ( غذا و مسکن )
- نیازهای ایمنی: امنیت جسمی و یا ورانی
- نیازهای اجتماعی :نیاز به پذیرفته شدن،تعلق داشتن
- نیاز به احترام : به رسمیت شناختن و ارزش و اعتبار
- نیاز خود یابی: نیاز به خود شکوفایی
بر اساسا این نظریه،هر چقدر که نیاز های اولیه بیشتر برآورده می شوند ،نیاز های پیشرفته تر و بالاتر از اهمیت بیشتری به عنوان عامل انگیزشی برخوردار می شوند. با این وجود ، حتی زمانی که شخص به سطح بالاتری از نیازها رسیده است ، نه تنها نباید ابراز ارضای این نیازها را از آنان دریغ نمود بلکه ارضای نیازهای اولیه را هم نباید از یاد برد چرا که در عین حال که نیازهای خود یابی آنا ن برآورده می شود،نیازهای ایمنی آنها نیز دوباره مورد توجه قرار می گیرد .
- الزامات نیاز های هر گروه
- آنها بر اساس نیازهای افراد هستند نه خواسته های آنان (مثلا نیاز به درمان ،نیاز به روان نیاز دارد تا از اطلاعات و اخبار روانشناسی مطلع شود)
- آنها پله پله به طور صعودی پیش می روند بعد از این که نیاز خود شکوفایی برآورده شد پله بعدی وجود ندارد چون هنوز کشف نشده است .
- نیاز ها دوباره باز می گردند :به عنوان مثال افرادی که به مرحله 4 یا 5 رسیده اند اگر احساس نا امنی کنند دوباره به مرحله 2 باز می گردند . یا این که این نیاز،قبلاً یکبار پاسخ داده شده است ، با این حال فرد به حوزه نیاز های قبلی خود باز می گردد .
بیشتر بدانید :مدیریت رفتار کودکان
نیاز های ی که مورد ملاحظه فرد قرار نگیرد و به آنها پاسخ داده نشود ، در رفتار اشخاص تجلی پیدا می کنند . مدیران باید محیطی را ایجاد کنند که انگیزه افراد در آن محیط بر انگیختهشود .
- برا ی انکه از بی تفاوتی و بی علاقگی افراد جلوگیری به عمل آید (که به هنگام درست ارضا نشدن نیاز های افراد رخ می دهد )،مدیران باید به موقع دست به اقدام بزنند .
نظرات (۰)